Friss topikok

  • cso zsi: Nem ismerem. De a képeken a vidám bulizós csajsziból egy kiégett, megkeseredett banya lett. És még... (2014.10.03. 09:56) Ki a fene ez a nő?
  • Pajtás: Másodjára rohanunk az IMF karjaiba a vezetésével? százalékot kap? (2011.11.19. 20:03) Matolcsy és az IMF múltja a 80-as években
  • TrueY: @jimaymay: Én is ezt írtam... :) Nem lesz mozi. Bakker! De jó tesznek a Sugárral... :) (2011.10.19. 22:49) Köki Terminál és a Fidesz váltakozó álláspontja
  • vizes színvonal: A Kispesti Uszoda vezetői pályázata körül is aggodalomra okot adó események történnek. Az intézmén... (2011.05.01. 12:58) Útikalauz kispestieknek
  • Hári János: [img]http://img6.indafoto.hu/4/5/108995_76b1d5b52c22a1bb6c2d1b5b460c640c/9189289_f14000c4b7920a147... (2011.03.05. 13:34) "220 felett..."

Kinek az érdeme, kinek a felelősége és kinek a pénze?

2010.09.12. 12:51 FeketeVipera

 

Aki nyitott szemmel jár Kispesten, láthatja, hogy az utóbbi években több miliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések a kerületben. Ezekkel a fejlesztésekkel kapcsolatban a Fidesz azonban egy érdekes kettős beszédet folytat. A sikeres, népszerű tényt, nevezetesen, hogy a kerület sok pályázatot nyer, saját érdemének tekinti, ám ha valami probléma felmerül azt rögtön a jelenlegi városvezetés nyakába varja. Talán ezzel van összefüggésben az, hogy utóbbi hetekben érdekes módon megszaporodtak a tiltakozások olyan beruházások, fejlesztések ellen, melyeket az itt élők már évek, vagy évtizedek óta vártak (pl.: zajvédőfal). Ezekről az állítólag elrontott beruházásokról, előszeretettel számolt be a Fideszhez kötődő jobboldali média. De hát mit is nyilatkozott Tarnai Richárd tavasszal a Helyi Témának a kispesti fejlesztésekkel kapcsolatban?:

"– Négy évvel ezelőtt, 2006-ban, amikor az önkormányzati tisztségek elosztása történt, egyetlen posztot kértünk, a fejlesztéspolitikai tanácsnokét, mert úgy gondoltuk, ellenzékben ezen a területen lehetünk a legsikeresebbek – mondta Tarnai Richárd, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője. – Gombi Attila képviselőtársunk abszolút profi, civilként is pályázatírással foglalkozik, s döntően az ő eredményes munkájának köszönhető, hogy közel 2 milliárd forintos fejlesztések valósulhatnak meg a kerületben. Az ő feladata, hogy megtalálja, mire érdemes pályázni, illetve előkészítse a projekteket."

(Tarnai Richárd, Helyi Téma, 2010. január 22.)

Tehát, Tarnai az év elején még egyértelműen a helyi Fidesz frakció egyik tagjának tulajdonította a sikeresen megvalósuló fejlesztéseket. Ebből következik, ha Tarnai konzekvens, akkor azt is elmondja a kerékpárút ellen tiltakozó, a Kós Károly tér felújítását kritizáló választóknak, hogy (ha még mindíg felvállalja januári nyilatkozatát) a projektek  előkészítésével a fideszes fejlesztéspolitikai tanácsnok foglalkozik. Bár lehet, hogy most már ellenfelet lát a saját maga megitélése szerint is eredményes munkát végző, profi párttársában? Vajon miért nem lett most egyéni képviselőjelölt Gombi Attila? Talán azért mert ért ahhoz, amit csinál és munkájával hozzájárult a kispesti fejlesztések megvalósításához és sikerével, szakértelmével konkurrenciát jelent a zsebét mégjobban megtömni szándékozó, pozíciót pozícióra halmozó országgyűlési képviselő, polgármester-jelölt számára?

Mennyit is nyerne Tarnai Richárd azzal, ha megválasztanák polgármesternek? Jelenleg országgyűlési képviselő, az Orszggyűlés jegyzője, az Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság tagja, a Népesedéspolitikai albizottság tagja, az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság tagja, a kispesti Fidesz frakció vezetője (556 560 Ft. + 278 280 Ft. + 133 000 Ft.). Mindezért tehát összesen havi több mint 900 000 Ft.-ot tesz zsebre, de úgylátszik ez nem elég, és minden pozíciót magának akar, saját párttársai elöl is elvéve azokat. De, ne legyünk túl igazságtalanok. Valószínűleg nincs az egész kispesti Fideszben mégegy olyan ember Tarnain kívül, aki jó polgármester-jelölt lenne. Vagy legalábbis Tarnainak sikerült erről meggyőznie párttársait így, esetleges győzelme után + 734 400 Ft. -ot vihetne haza.

Mennyit is zsebelne be akkor Tarnai havonta?

1 702 240 Ft.-ot.

ÖN MENNYIT VISZ HAZA HAVONTA?

 

1 komment

Címkék: fidesz pénz fejlesztések tarnai

A bejegyzés trackback címe:

https://kispest.blog.hu/api/trackback/id/tr392290402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teknőcernő 2010.09.16. 19:40:46

Én ezen nem csodálkozom. Elvégre keményen ki lett éheztetve a FIDESZ.
Most aztán a pártkatonáknak kiadták a napiparancsot, hogy halmozzák a posztokat a jövő finanszírozása érdekében. Tarnai ezért hazudozik össze-vissza. Aztán lehet, hogy az asszony is kiadta neki, hogy "haza ne gyere sok-sok pénz nélkül".
süti beállítások módosítása