Friss topikok

  • cso zsi: Nem ismerem. De a képeken a vidám bulizós csajsziból egy kiégett, megkeseredett banya lett. És még... (2014.10.03. 09:56) Ki a fene ez a nő?
  • Pajtás: Másodjára rohanunk az IMF karjaiba a vezetésével? százalékot kap? (2011.11.19. 20:03) Matolcsy és az IMF múltja a 80-as években
  • TrueY: @jimaymay: Én is ezt írtam... :) Nem lesz mozi. Bakker! De jó tesznek a Sugárral... :) (2011.10.19. 22:49) Köki Terminál és a Fidesz váltakozó álláspontja
  • vizes színvonal: A Kispesti Uszoda vezetői pályázata körül is aggodalomra okot adó események történnek. Az intézmén... (2011.05.01. 12:58) Útikalauz kispestieknek
  • Hári János: [img]http://img6.indafoto.hu/4/5/108995_76b1d5b52c22a1bb6c2d1b5b460c640c/9189289_f14000c4b7920a147... (2011.03.05. 13:34) "220 felett..."

Útikalauz kispestieknek

2011.03.05. 09:03 FeketeVipera

Tegnap a kispesti képviselő-testület fideszes és LMP-s többsége úgy döntött, hogy a papír alapú után a Kispest Újság elektronikus megjelenését is megszünteti. Magáról, az újságnak a megszüntetéséről már amúgy is sokat lehetett hallani az elmúlt két hétben, de mind eddig csak a papír alapon történő megjelenés beszüntetéséről szóltak a hírek. Az újság megszüntetése mellett kardoskodók egyik legfontosabb érve pedig pont az volt, hogy a anyagi és környezetvédelmi okok miatt, jobb, ha ezentúl csak elektronikus formában jelenik meg az újság.

Nos, most úgy látszik ők is pofára estek. Ezek után már elektronikusan sem lehet olvasni a Kispest Újságot...

Egy dologról viszont elfeledkeztek az újságot megszüntető kedves képviselők. Az önkormányzat most hatályos SZMSZ-e értelmében az önkormányzatnak többek között az újságon keresztül kell kapcsolatot tartania a lakossággal.

Azaz, a mostani döntés ellentétes a testület által korábban elfogadott rendelettel.

Arra kérdésre, hogy akkor mégis honnan tájékozódjanak a helyi ügyekről, hirdetményekről, rendeletekről azok a kispestiek akik eddig ezt az újságon keresztül tették, a Fidesz azt a cinikus választ adta, hogy akit ezek a dolgok érdekelnek az fáradjon be a városházára és olvassák el a hirdetőtáblát... Persze arra nem gondoltak, hogy a lakáshitelek alatt nyögő, több műszakban dolgozó, vagy idős, beteg kispestiek ezt nem tudják megtenni.

Mindenesetre erről "az akit érdekel jöjjön be a hivatalba és olvassa el" hozzáállásról az egyik kedvenc könyvem nyitójelenete jut eszembe:

"- Attól tartok, bele kell törõdnie - mondta Mr. Prosser, miközben kis szõrmekalapját markolászta, és körbe-körbe gyûrögette a feje búbján. - A gyorsforgalmi utat meg kell építeni, és meg is építik.

- Most hallok errõl elõször - mondta Arthur -, már miért kellene megépíteni?

Mr. Prosser fenyegette egy darabig Arthurt az ujjával, aztán abbahagyta.

- Hogyhogy miért kell megépíteni? - mondta. - Ez gyorsforgalmi út lesz. A gyorsforgalmi utakat pedig építeni kell.

(...)

Mr. Prosser áthelyezte testsúlyát egyik lábáról a másikra, de az is ugyanolyan kényelmetlen volt. Valaki döbbenetes alkalmatlanságról tett itt tanúbizonyságot: Mr. Prosser erõsen remélte, hogy ez a valaki nem õ volt.

- Magának is joga volt hozzá, hogy javaslatokat tegyen, vagy tiltakozást jelentsen be a kellõ idõben - jegyezte meg.

- A kellõ idõben, mi?! - süvöltötte Arthur. - A kellõ idõben? Akkor hallottam elõször az egészrõl, amikor beállított ide egy munkás tegnap. Megkérdeztem, azért jött-e, hogy megpucolja az ablakot, mire õ azt felelte, hogy nem, hanem hogy szétrombolja a házat. Persze nem ezzel kezdte. Dehogy. Elõbb letörölt pár ablakot, s megvágott öt fontra. Csak aztán mondta meg.

- De Mr. Dent, a tervek az elmúlt kilenc hónapban rendelkezésére álltak a helyi tervezõirodában!

- Ó, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem õket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk aztán nem erõlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Úgy értem, hogy például szóltak volna valakinek, vagy ilyesmi.

- De hiszen a tervek ki voltak állítva.

- Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam õket.

- Ott van a kiállítási részleg.

- Zseblámpával.

- Talán leszakadt a villanyvezeték.

- Meg a lépcsõ.

- Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem?

- Ó, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következõ felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!"


Ezek után csak egy dolgot tudok tanácsolni a kispestieknek:

Mindig legyen Önöknél törölköző és DON'T PANIC!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kispest.blog.hu/api/trackback/id/tr82711905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kispest Rádió 2011.03.06. 16:34:19

őőőő még mindig csak ellenörzés után lehet irni ide?

Kispest Rádió 2011.03.06. 16:34:19

aha. moderálják. baromira hiteles. pont mint a cikk :)

Komponista 2011.03.07. 14:20:15

A Fidesz kultúra ellenessége Kispesten mezei bunkósággal párosul. A VII. kerületben bezárták a közelmúltban felújított Almási téri szabadidő központot: lebontják, szálloda épül a helyén. A Terézvárosban bezárták a Tűzrakteret. A XIII. kerületben gyagyás játékot játszanak a József Attila Színházzal: hétfőn be akarják zárni, szerdán valami pályázatról habognak... Nálunk, Kispesten még rosszabb a helyzet. A Kispest újság szép múltra tekinthet vissza - megszüntetése semmivel sem indokolható. Ami a honlapot illeti: még eldugott falvaknak is van saját honlapjuk: a XXI. századi Kispestnek nincs rá szüksége..? Tarnai Richard, a milliomossá avanzsált helyi Fidesz-vezér kavarja a szálakat, gyenge intellektusú, szerény értelmi képességű embereket szerepeltetve a képviselő testületi üléseken. Az egész helyi Fidesz-politizálás botrányos, nem előre, hanem hátra mozdítja a közügyeket. Azt hiszem, Gajda polgármesternek érdemes a sarkára állnia, hiszen ő már bizonyított az elmúlt ciklusban, ezek a pökhendi bunkók pedig még semmit sem tettek az asztalra, ha nem számítom, hogy milyen sokáig akadályozták a KÖKI átépítését (most meg azt hazudják, hogy nekik köszönhető a városközpont korszerűsítése). Akit érdekel, megnézheti az Egyenlítő TV archívumában, hogy Tarnai hogy menekült el a városházáról, amikor a hazugságaival szerették volna szembesíteni. Még a táskáját is otthagyta, úgy vitte utána egy nagyeszű párttársa. Minden esetre a következő választásig ki kell bírni, aztán úgyis repül az egész romboló, sunyi Fideszes társaság oda, ahová való: Kispest történetének szemétdombjára.

vizes színvonal 2011.05.01. 12:58:17

A Kispesti Uszoda vezetői pályázata körül is aggodalomra okot adó események történnek. Az intézményt az elmúlt 22 évben felsőfokú végzettségű személyek vezették. Most, az utolsó megbízás lejárta előtt egy évvel meghirdetett pályázat csak felsőfokú képzést ír elő feltételként, ami gyakorlatilag OKJ-s képzést jelent. Nyílt titok, hogy a kormányoldali többségű testület jelöltjére szabták a kiírást. Budapest hasonló intézményeiben közgazdászok, jogászok, pedagógusok irányítanak. Itt pedig egy olyan fiatalt favorizálnak, aki még főiskolát nem végzett, úszómesterként dolgozik. A hírek szerint a Fidesz célja, hogy a 3 medencével gazdálkodó, 160 milliós költségvetésű és harmincvalahány közalkalmazottat foglalkoztató intézményt bevigyék egy sportos profilú kht-ba. Pénzelvonás, átszervezés, létszámleépítés? Esetleg mindhárom? A testület dönt, csak bízni lehet abban, hogy az egyébként sok kvalifikált pályázó közül mégis egy rátermett, ambíciózus jelöltet választanak. A felelősség a képviselőké. Emeljék a színvonalat, szakemberrel!
süti beállítások módosítása