Friss topikok

  • cso zsi: Nem ismerem. De a képeken a vidám bulizós csajsziból egy kiégett, megkeseredett banya lett. És még... (2014.10.03. 09:56) Ki a fene ez a nő?
  • Pajtás: Másodjára rohanunk az IMF karjaiba a vezetésével? százalékot kap? (2011.11.19. 20:03) Matolcsy és az IMF múltja a 80-as években
  • TrueY: @jimaymay: Én is ezt írtam... :) Nem lesz mozi. Bakker! De jó tesznek a Sugárral... :) (2011.10.19. 22:49) Köki Terminál és a Fidesz váltakozó álláspontja
  • vizes színvonal: A Kispesti Uszoda vezetői pályázata körül is aggodalomra okot adó események történnek. Az intézmén... (2011.05.01. 12:58) Útikalauz kispestieknek
  • Hári János: [img]http://img6.indafoto.hu/4/5/108995_76b1d5b52c22a1bb6c2d1b5b460c640c/9189289_f14000c4b7920a147... (2011.03.05. 13:34) "220 felett..."

Egy újságcikk margójára

2011.03.03. 11:06 FeketeVipera

Nagy valószínűséggel tegnap jelent meg a Kispest Újság legutolsó száma, ha csak a fideszes, LMP-s és jobbikos többség másként nem határoz a holnapi testületi ülésén. Nem tagadom, egyből Kispest országgyűlési képviselőjének állandó rovatához  lapoztam. Kíváncsi voltam az Ő véleményére a lap megszüntetéséről, ám azt kellett látnom, hogy Tarnai Richárd inkább az Új Széchenyi Tervről írt. Nem baj, gondoltam magamban. Elvégre a lapban más helyen úgyis olvasható a Fidesz ez ügyben kialakított álláspontja, ráadásul egy parlamenti képviselőnek elsősorban az a feladata, hogy az országos dolgokról tájékoztassa a helyi lakosságot (kár, hogy a helyi lap megszüntetése után erre kevesebb alkalma lesz).

 

De mit is ír Tarnai az Új Széchenyi Tervről?

 

Természetesen írásának első fele napjaink fideszes retorikájának kikerülhetetlen elemével kezdődik, az elődök szapulásával. Ami valljuk be érthető, el kell terelni az emberek figyelmét arról, hogy lassan eltelik az az egy év ami alatt Orbán Viktor rendbe akarta tenni az országot. Márpedig a beígért rendbetétel elmaradt. Gondoljunk csak arra, hogy a kormány új adórendszere miatt hányan kapnak kevesebb fizetést, de ne feledkezzünk meg a lassan 400 Ft-ot ostromló benzinárról és kilakoltatással fenyegetett százezrekről sem.  Inkább ne is kalandozzunk el ennyire. Nézzük mit is ír Tarnai:

 

„A szocialisták már 2002-ben leállították a különböző beruházások támogatását (gyógyfürdők, turisztikai fejlesztése stb.) és a pénzeket más irányba terelték. Hogy merre? Gondoljunk csak Zuschlag pályázati millióira,”

(Kispest Újság, 2011. március 2.)

Igen, gondoljunk csak Zuschlag pályázati millióira és arra, hogy miként is zajlott ezeknek a millióknak a terelése. Amint azt blogunk korábban is megírta, a zuschlagék által pénzszivattyúként működtetett Y-Generáció Egyesület is részesedett a Tarnai által említett pályázati milliókból, még pedig úgy, hogy pályázatot nyújtott be a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram Tanácsának, amely meg is ítélte neki a kért pénzt. Ebben eddig nincs is semmi meglepő. De többek között ki volt ennek a tanácsnak a tagja? Ki volt, aki igennel szavazott a pénz odaítélés kapcsán?   

14862. számú határozat: A Tanács nyolc igen szavazattal(Csókay László, Orlai Ibolya, Szabó Imre, Tarnai Richárd, Huszár Jolán, Dabóczi Ferenc, Ocsovai Tamás, Prácser László) és két nem szavazattal (Nagy Ádám, Somhegyi Annamária) úgy határozott, hogy 2,5 millió Ft-tal támogatja az ET/189 azonosítószámon nyilvántartott, az Y-Generáció által benyújtott egyedi támogatási kérelmet  

(Részlet a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram Tanácsának 2003. január 21.-i ülésének emlékeztetőjéből  Forrás)

Igen, nem más, mint Tarnai Richárd. Vagyis, a kerület jelenlegi parlamenti képviselője a szocialista kormányzás idején akarva-akaratlanul részt vett a pályázati pénzek "más irányba történő elterelésében”. Ezek után minimum önkritikát kellene gyakorolnia, ha egyszer mostani írása szerint hiba volt pénzt megszavazni Zuschlagnak.

 

Cikkében Tarnai ír még arról, hogy egymillió új munkahely, a magyar gazdaság és a vállalkozások fejlesztése a Nemzeti Együttműködés Kormányának célja. Azt már viszont elhallgatja, hogy ebből semmi sem látszik. Nyolc hónapos mélyponton van a foglalkoztatás, ami azt jelenti, hogy az eltelt két hónap alatt több mint ötvenezer ember veszítette el Magyarországon a munkáját! Figyelem, nem az elmúlt 8 évben, hanem az elmúlt 2 hónapban! Erről bezzeg nem ír a Képviselő Úr, sem arról, hogy a feneketeken zsáknak számító MÁV-ba szórják a volt magánnyugdíj-pénztári tagok pénzét, és azt sem említi meg, hogy lassan 400 Ft lesz egy liter benzi. Pedig még emlékszünk arra, amikor a Fidesz ellenzékben a magas benzinárakkal kapcsolatban még így nyilatkozott:

"a kormánynak igenis van lehetősége a probléma kezelésére és a jövedéki adó csökkentésére." 

(Varga Mihály, Fidesz, 2008. június 19.)


Hiába, a kormány gazdaságpolitikája recseg-ropog és ezen az Új Széchenyi Terv sem segíthet. Az a terv sem, amiről Tarnai ezt írja:

 

„Közel 500 kutató, szakember, társadalmi vita és egyeztetés után került most végleges formájában az Önök asztalára az Új Széchenyi Terv”.

(Kispest Újság, 2011. március 2.)

Kár, hogy ezt a tervet maguk a fideszesek sem olvasták, különben tudniuk kéne, hogy a balneológus képzés fontosságát külön kiemeli az anyag... Először tehát nem reklámoznia kéne a kormánynak a saját, nem túl sikeres gazdaságpolitikáját, hanem el kéne olvasni az általa összeállított tervet legalább egyszer...

-->

Szólj hozzá!

Címkék: újság fidesz zuschlag munkanélküliség benzin kispest tarnai

A bejegyzés trackback címe:

https://kispest.blog.hu/api/trackback/id/tr342706670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása